Siber suç, hem bireyler hem de işletmeler için artan bir risktir. Siber saldırıların hem hacmi hem de karmaşıklığı arttığından, siber farkındalık ve siber güvenlik eğitimine duyulan ihtiyaç hiç olmadığı kadar artmıştır. Siber güvenlik eğitimi sadece BT personeli için değildir, teknolojiyi kullanan herkes siber suçlular için potansiyel bir hedeftir ve bu nedenle eğitim ve farkındalık yararlı olacaktır.
Siber güvenlik eğitimi nedir?
Çoğu zaman, siber güvenliği öğrenmenin en iyi yolu eğitimdir. Kuruluşlar, personelin hassas verileri güvende tutmak için en iyi uygulamalar hakkındaki bilgilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için siber farkındalık ve siber güvenlik eğitimi gerçekleştirir. Genellikle, siber güvenlik eğitimi, bilgisayar sistemlerine yönelik riski ele almak ve yönetmek için müdahale prosedürlerini öğretir. Katılımcılar siber saldırılar, veri korsanlığı ve kimlik avı etkinlikleri gibi tehditlerin nasıl tanımlanacağını, risk düzeylerinin nasıl değerlendirileceğini, olayların nasıl raporlanacağını ve bunların nasıl ele alınabileceğini öğrenebilir.
Siber güvenlik eğitimi, siber güvenlik iş gücü hazırlığının hayati bir bileşenidir ve öğrencileri mevcut tehdit ortamına ayak uydurmaya teşvik eder. Bazı kuruluşlar, siber güvenlik uygulamalarıyla ilgili politika geliştirmeyi desteklemek için siber güvenlik eğitimini de kullanabilir.
Siber güvenlik eğitiminin kapsamı nedir?
Dijital ortamdaki hızlı değişiklikler ve siber suçluların paralel şekilde gerçekleştirdiği yenilikler, çalışanların ve diğer son kullanıcıların çevrimiçi ortamda nasıl güvende kalacakları ve bilgilerini nasıl koruyacakları konusunda tutarlı bir eğitime ihtiyaç duydukları anlamına gelir.
Siber farkındalık ve siber güvenlik eğitimi genellikle şunları içerir:
- Kimlik avı saldırıları – bunları tespit etme ve bildirme
- Çıkarılabilir medya – güvenli bir şekilde kullanma
- Parolalar ve kimlik doğrulama – güçlü parolalar oluşturma ve çok faktörlü kimlik doğrulamayı uygulama
- Fiziksel güvenlik – fiziksel cihazların ve belgelerin güvenliğini sağlama
- Mobil güvenlik – mobil cihazları güvenli ve emniyetli bir şekilde kullanma
- Uzaktan çalışma – halka açık Wi-Fi riskleri de dâhil olmak üzere uzaktan çalışırken güvende kalma
- Bulut güvenliği – bulut tabanlı uygulamaların güvenli kullanımı konusunda çalışanlara rehberlik etme
- Sosyal mühendislik – kötü niyetli aktörlerin kullandığı en yaygın teknikler ve psikolojinin etkisi
- Veri ve kayıt yönetimi – şirket verilerinin güvenli bir şekilde izlenmesi ve yönetilmesi
- Yükleme protokolleri – üçüncü taraf uygulamaları ve yazılım programlarını şirket bilgisayarlarına güvenli bir şekilde kurma
- Uyarı müdahale prosedürleri – bilgisayar sistemlerine yönelik riskleri ele almak ve yönetmek için
- Uyumluluk – sektörünüz ve yetki alanınız için düzenleyici ortamı ve bunun siber güvenlik için ne anlama gelebileceğini anlama
Siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyenler için eğitim, kişinin hangi kariyer yolunu izlediğine bağlı olacaktır. Siber güvenlik uzmanları, her ölçekten kuruluşta, farklı endüstrilerde ve tüm karmaşıklık düzeylerindeki ağlarda çalışır.
Siber güvenlik eğitimi neden önemlidir?
Siber güvenlik ihlallerinin %95’inin insan hatasından kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Bir işletmenin dijital güvenliği, BT’de çalışsın ya da çalışmasın, her çalışanın sorumluluğundadır. Çalışanların dijital güvenliği tehlikeye atan bazı yaygın hataları şunlardır:
- Kötü amaçlı yazılım bulaşmış e-posta eklerini indirme.
- Güvenilir olmayan web sitelerini ziyaret etme.
- Zayıf parolalar kullanma.
- Parolaları düzenli olarak güncellememe.
- Yanlışlıkla yanlış alıcıya bir e-posta gönderme.
İnsan hatasının kapsamı göz önüne alındığında, siber farkındalık ve siber güvenlik eğitimi kritik bir öneme sahiptir. Siber güvenlik eğitiminin faydaları şunlardır:
Veri ihlalleri ve kimlik avı saldırıları riskini azaltma
Bir kuruluş içinde siber farkındalığı artırmak, veri ihlali riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bireyler potansiyel riskleri tespit etmek ve bunların üstesinden gelmek için eğitildikten sonra, kimlik avı gibi saldırılara uğrama olasılıkları daha düşüktür. Veri ihlallerinin ortalama maliyetinin milyonlara ulaşabileceği göz önüne alındığında, siber güvenlik eğitimi nispeten uygun maliyetlidir.
Güvenlik kültürü oluşturma
Siber güvenlik eğitiminin temel amacı, bir kuruluş içinde bir güvenlik kültürü aşılamaktır. Güvenlik kültürü, güvenlik değerlerini şirketin dokusuna yerleştirmek anlamına gelir; bu da insanları sosyal mühendislik gibi tehditlere karşı ilk savunma hattı hâline getirir.
Siber tehditlere karşı teknolojik savunmanın artırılması
Teknolojik savunma, ihlalleri önlemede değerli bir silahtır ancak insan girdisi gerektirir. Örneğin, güvenlik duvarlarının açılması, yazılımların güncellenmesi ve güvenlik uyarılarının kabul edilmesi gerekir. Birkaç kuruluş teknolojik savunma olmadan faaliyet gösterecektir ve yine de, personelde siber güvenlik eğitimi ve siber farkındalık olmadan, teknolojik savunmaların potansiyellerini yerine getirememesi riski vardır.
Müşterilere güvence sağlama
Tüketiciler siber tehditlerin giderek daha fazla farkına varıyor ve sonuç olarak kendilerini güvende hissetmek istiyorlar. Bu, işletmelerin müşteri güveni yaratabilmeleri için siber güvenliği ciddiye almaları gerektiği anlamına gelir. Dolayısıyla, müşteri güveni müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Bir şirket bir veri ihlali veya güvenlik olayı yaşarsa ve bu kamuya açık bir bilgi hâline gelirse itibar hasarına neden olabilir.
Düzenlemelere uyma
Hem sektöre hem de yetki alanına bağlı olarak, kuruluşların siber güvenliği ciddiye almasını gerektiren düzenlemelere ilişkin nedenler olabilir. Düzenleyiciler, siber güvenlik farkındalığı eğitimini uygulamak için belirli endüstrilere ihtiyaç duyabilir. Uyumluluk, bir kuruluşun siber güvenlik eğitimi vermesinin tek nedeni olmamalıdır ancak doğru eğitimi vermek bir kuruluşu daha güvenli hâle getirir ve birçok sektörde düzenleyici bir gerekliliktir.
Kurumsal ve sosyal sorumluluk sergileme
Siber saldırılar hızla yayılabilir. Ne kadar çok ağa virüs bulaşırsa, diğer ağlar o kadar fazla riske maruz kalır. Bir ağın zayıflığı, diğerleri için genel tehdidi artırır. Bu, bir kuruluştaki güvenlik farkındalığı eğitiminin eksikliğinin diğer kuruluşları savunmasız hâle getirdiği anlamına gelir. Sonuç olarak, güvenlik farkındalığı eğitimi sadece bireysel kuruluşlara fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerine, tedarikçilerine ve ağlarıyla bağlantılı diğer kuruluşlara da fayda sağlar.
[IMAGE 2]
cybersecurity-training-1200911481.jpg
alt= “A man studying for cybersecurity training”
Siber güvenliğin temel unsurları
Siber güvenliğin birkaç temel unsuru vardır. Bunlar:
- Uygulama güvenliği
- Bilgi güvenliği
- Olağanüstü durum kurtarma planlaması
- Ağ güvenliği
- Son kullanıcı güvenliği
- Operasyonel Güvenlik
Bu ögelerin her biri, bir kuruluşun altyapısının kendi korumasını gerektiren farklı bir alanını temsil eder.
Uygulama güvenliği
Uygulama güvenliği, yazılım uygulamalarını tehditlerden korumaya odaklanır. Bu, özellikle uygulamalarını ve bulut hizmetlerini geliştiren ve satan şirketler için değil, aynı zamanda daha genel kapsamlı işletmeler için de geçerlidir.
Düzgün yapılandırılmamış güvenlik ayarları, bulut hesabı veri ihlallerinin önemli bir nedenidir. Şirketler bazen varsayılan güvenlik ayarlarını özelleştirmeleri gerektiğini fark etmeden büyük bir bulut hizmetini kullanabilirler.
Bulut uygulamasının yanlış yapılandırılmasının başlıca nedenleri şunlardır:
- Bulut güvenliği politikaları konusunda farkındalık eksikliği
- Yeterli kontrol ve gözetim eksikliği
- Etkili bir şekilde yönetmek için çok fazla arayüz olması
- İçerideki kişilerin ihmalkâr davranışı (ör. kullanıcı hatası)
Çok faktörlü kimlik doğrulamayı ve yönetim ayrıcalığı denetimlerini ayarlama gibi eylemler, uygulama güvenliğini güçlendirmeye ve uygulamaların ihlal edilmesini önlemeye yardımcı olan siber farkındalığın önemli yönleridir.
Bilgi güvenliği
Bilgi güvenliği, şirket verilerinin ve müşterilerden veya satıcılardan toplanan verilerin korunmasını ifade eder.
Çoğu kuruluşun, ihmalin kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin tehlikeye atılmasına yol açması durumunda uyumsuzluk cezalarıyla birlikte bilgi güvenliği standartlarına uyması gerekecektir.
Siber güvenlik, kuruluşların verileri nasıl topladığına, depoladığına ve ilettiğine odaklanır. Bir siber güvenlik planı, verilerin gerektiği gibi şifrelenmesini ve ihlal edilmekten korunmasını sağlamak için verileri koruma altına almayı amaçlar.
Olağanüstü durum kurtarma planlaması
Küçük işletmelerin %60’ı bir siber saldırı mağduru olduktan sonra kapanmıştır. Bu istatistiğe dâhil olmamak için şirketlerin bir olağanüstü durum kurtarma planına sahip olmaları önemlidir.
Olağanüstü durum kurtarma korumaları genellikle şunları içerir:
- Bir ihlali veya kötü amaçlı yazılım bulaşmasını önleme stratejileri
- Bir saldırı gerçekleştikten sonra hızlı iyileşme için hazırlıklar
Bir siber güvenlik uzmanının uygulayacağı önlemler arasında bir yedekleme ve kurtarma sistemi, olay müdahale tatbikatları ve güçlü uç nokta koruması yer alır.
Ağ güvenliği
Ağ güvenliği, bir kuruluşun fiziksel ağını ve ona bağlı tüm cihazları korumayı amaçlar. Çoğu şirket, gelen ve giden trafiği tehditlere karşı izlemek için güvenlik duvarları kullanır.
Ağ güvenliğinin diğer önemli yönleri arasında kablosuz ağın güvenliğini sağlamak ve uzak bağlantıların şifreli yöntemlerle gerçekleşmesini sağlamak yer alır.
Ağ güvenliği, yalnızca yetkili kullanıcıların ağa erişmesini ve ağ içinde bir ihlale işaret edebilecek şüpheli davranışların gerçekleşmemesini sağlamak için tasarlanmıştır.
Son kullanıcı güvenliği
Son kullanıcı güvenliği veya uç nokta güvenliği, kullanıcıların birlikte çalıştığı cihazları ve kullanıcıların kendilerini korumayı ifade eder. Kimlik avı e-postasıyla başlayan siber saldırıların yüksek oranı göz önüne alındığında, son kullanıcı güvenliği çok önemlidir.
Yaygın son kullanıcı koruma türleri şunlardır:
- Cihazları güncel tutma
- Güncel antivirüs yazılımı kullanma
- Kötü amaçlı web sitelerini engellemek için DNS filtreleme
- Ürün yazılımı katmanındaki ihlalleri önlemek için ürün yazılımı koruması
- Parola korumalı ekran kilitleri
- Uzaktan yönetim ve cihaz algılama
Son kullanıcı güvenliğini uygulamayan kuruluşlar, kötü amaçlı yazılım bulaşan ve daha sonra bu bulaşmayı şirket ağına yayan korumasız bir çalışan cihazı aracılığıyla bir ihlale maruz kalabilir.
Cihaz korumasının yanı sıra, siber güvenlik farkındalığı eğitimi, son kullanıcı güvenliğinin temel bir unsurudur. Çalışanlara kimlik avı e-postalarını algılama, parola güvenliği, hassas verileri kullanma ve diğer siber sağlık ilkeleri gibi konularda düzenli eğitim vermek iyi bir uygulamadır.
Operasyonel güvenlik
Operasyonel güvenlik, tüm güvenlik taktiklerinin operasyonlar boyunca çatışma içinde değil, birlikte çalıştığından emin olmak için bir kuruluşun tüm güvenlik stratejisini bir bütün olarak gözden geçirmeyi içerir.
Operasyonel güvenlik, tüm BT güvenlik süreçlerini kapsayan bir şemsiyedir. Kuruluşun yalnızca olası bir ihlalin tüm alanlarını güvence altına almasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda en son tehditlere ve güvenlik ilerlemelerine ayak uydurmak için güvenlik stratejilerini düzenli olarak günceller. Bu sürecin bir kısmı, potansiyel bir ihlalin nerede gerçekleşebileceğini belirlemek için teknoloji ortamının farklı alanlarını inceleyen bir saldırgan gibi düşünmeyi içerir.
Siber güvenliği kullanmaya başlama
Siber güvenlik alanında çoğu kariyer yolculuğu, yardım masası teknisyenleri, ağ yöneticileri veya yazılım geliştiricileri gibi giriş seviyesi BT rollerinde başlar. Birçok siber güvenlik uzmanı, BT alanında biraz deneyim kazandıktan sonra kariyerlerine genç bir bilgi güvenliği analisti olarak başlar.
Bir siber güvenlik rolüne başlamadan önce, programlama, ağlar ve sistem yönetimi ve bulut bilişim gibi bazı temel BT becerilerini geliştirmek önemlidir. Bir tür yapılandırılmış eğitimin iş bulma yolunuzu hızlandırabileceği genel olarak kabul görür.
Siber güvenlik alanındaki bir kariyer, bir kişinin ilgi alanlarına ve hedeflerine bağlı olarak farklı yönlere gidebilir. Bir siber güvenlik analistinin uzmanlaşabileceği yollardan bazıları şunlardır:
Mühendislik ve mimarlık
Güvenlik mühendisleri, tehditler ve güvenlik açıkları hakkındaki bilgilerini, bir dizi güvenlik kaygısına karşı savunma sistemleri oluşturmak ve uygulamak için kullanırlar. Güvenlik mühendisleri, bir kuruluşun tüm güvenlik altyapısından sorumlu güvenlik mimarları olmak için yükselebilir. Bu rol için beceriler şunları içerir:
- Eleştirel düşünme
- BT ağı
- Sistem yönetimi
- Risk değerlendirmesi
Olay müdahalesi
Siber güvenliği sağlamaya yönelik önemli çabalara rağmen, kuruluşlar hâlâ güvenlik olaylarının mağduru olabilir. Olay müdahalesi alanı, bir güvenlik olayı gerçekleştikten sonra hangi adımların gerekli olduğuna odaklanır. Olay müdahale ekipleri, kuruluşlarının ağını izler ve güvenlik açıklarını düzeltmek ve ihlaller meydana geldiğinde kayıpları en aza indirmek için çalışır.
Olay müdahalesi ayrıca dijital adli tıp ve siber suçları da içerir. Dijital adli araştırmacılar, dijital cihazlardan veri kurtarmak ve siber suçları araştırmak için emniyet kurumlarıyla birlikte çalışır. Bu rol becerileri şunları içerir:
- Teknik yazı ve belgeler
- İzinsiz giriş algılama araçları
- Adli bilişim yazılımı
- Ayrıntıya dikkat etme
Yönetim ve idare
Siber güvenlik yöneticileri, bir kuruluşun ağını ve bilgisayar güvenlik sistemlerini denetler. Bunlar daha fazla deneyime sahip olanlar için daha uygun rollerdir. Bir siber güvenlik yöneticisi, güvenlik ekiplerini yönetebilir, ekipler arasında koordinasyon sağlayabilir ve güvenlik uyumluluğunu sağlayabilir. Genellikle, bir kuruluştaki en yüksek güvenlik rolü Bilgi Güvenliği Direktörüdür (CISO). Güvenlikte yönetici düzeyinde çalışmak genellikle şirketin güvenlik altyapısındaki operasyonları, politikaları ve bütçeleri yönetmek anlamına gelir. Bu rol için beceriler şunları içerir:
- Proje yönetimi
- Risk yönetimi
- Liderlik
- İş birliği
Danışmanlık
Kuruluşlar, bilgisayar ve ağ sistemlerini güvenlik açıklarına veya güvenlik risklerine karşı test etmek için güvenlik danışmanları tutar. Bu rolde, sistemleri güvenlik açıklarına karşı test ederek ve bu sistemlerin nasıl güçlendirileceğine dair önerilerde bulunarak siber güvenlik saldırısı ve savunması uygulayacaksınız. Bu rol için beceriler şunları içerir:
- Sızma ve güvenlik açığı testi
- Tehdit yönetimi
- İşletim sistemleri
Test etme ve korsanlık
Bu siber güvenlik alanı, saldırı güvenliği, kırmızı takım, beyaz şapkalı korsanlık ve etik korsanlık dâhil olmak üzere çeşitli isimlerle bilinir. (Farklı bilgisayar korsanlığı türleri hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.) Saldırı güvenliği alanında çalışan kişiler, siber güvenliğe proaktif bir yaklaşım benimser. Bunu, davetsiz misafirin rolünü oynayarak, gerçek korsanlardan önce güvenlik açıklarını belirlemeye çalışarak yaparlar. Sızma testi uzmanları, şirketlerin daha güvenli sistemler oluşturmasına yardımcı olmak için sistem zayıflıklarını belirlemeye ve bunlardan yararlanmaya çalışır. Etik korsanlar, güvenlik zayıflıklarını ortaya çıkarmak için daha fazla saldırı vektörü (sosyal mühendislik gibi) dener. Bu rol için beceriler şunları içerir:
- Şifreleme
- Sızma testi
- Bilgisayar ağı
- Komut dosyası
Siber saldırı türleri
Kapsamlı olmayan siber saldırılar listesi şunları içerir:
- Kimlik avı: Bu, bilinen bir kaynaktan geliyormuş gibi davranan sahte e-postalar göndermeyi içerir. Buradaki amaç, oturum açma bilgileri ve ödeme detayları gibi hassas bilgileri çalmaktır.
- Kötü amaçlı yazılım: Yetkisiz erişim elde etmeye ve bir bilgisayara veya ağa zarar vermeye çalışan kötü amaçlı yazılımlar.
- Fidye yazılımı: Kötü amaçlı yazılımlara benzerdir, buradaki amaç mağdur bir fidye ödeyene kadar bilgisayardaki dosyalara erişimi engellemektir.
- DDoS: Siber suçlunun bir sistemin kaynaklarını düzgün çalışmaması için aşırı yüklendiği dağıtılmış hizmet reddi saldırısı.
- Yapısal Sorgu Dili (SQL) aşılama saldırısı: Bu, bilgisayar korsanı standart bir SQL sorgusunu manipüle ettiğinde veri tabanı odaklı bir web sitesinde gerçekleşir. Savunmasız bir web sitesi arama kutusuna kötü amaçlı bir kod aşılayarak gerçekleştirilir, bu nedenle sunucuyu önemli bilgileri ortaya çıkarması için zorlar.
- Cryptojacking: Bu, saldırganların kripto para birimi madenciliği için başka birinin bilgisayarına erişmesini içerir.
- Sıfır gün güvenlik açıkları: Bunlar, saldırganların bilinen ancak henüz yamalanmamış bir güvenlik açığından yararlanmasını içerir.
- İçeriden bilgi alan kişilerin oluşturduğu tehditler: Üçüncü bir tarafı değil, içeriden bilgi alan kişileri içeren bir tehdit. Bu, kuruluş hakkında kapsamlı bilgiye sahip olan kuruluş içinden bir birey olabilir. İçeriden bilgi alan kişilerin oluşturduğu tehditler, önemli hasara neden olma potansiyeline sahiptir.
Siber Güvenlik Farkındalık Ayı
ABD’de 2004’ten bu yana Başkan ve Kongre, Ekim ayını Siber Güvenlik Farkındalık Ayı olarak kutlamaktadır. Bu ayın amacı, siber tehditler daha yaygın hâle geldikçe insanların kendilerini çevrimiçi ortamda korumalarına yardımcı olmaktır. ABD’de, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) ve Ulusal Siber Güvenlik İttifakı (NCA), hem ABD’de hem de dünyada siber güvenlik bilincini artırmak için hükümet ve endüstri ile iş birliği içinde çalışmaktadır.
Siber saldırılara yönelik en iyi uygulama müdahaleleri
İşletmeler bir siber saldırıya nasıl mühadale etmelidir? Adım adım kılavuzu aşağıda bulabilirsiniz:
1. Adım: Müdahale ekibiyle iletişim kurun
Bir saldırı tespit edildikten sonra, bir kuruluşun yapması gereken ilk şey, BT altyapısını mümkün olan en kısa sürede güvence altına almak ve bir siber güvenlik müdahale ekibini harekete geçirmektir. Ekibin ilk görevi, saldırının kaynağını ve nedenini belirlemektir. Kuruluşun kaynaklarına bağlı olarak, bu ekip dâhilî bir ekip veya üçüncü bir taraf olabilir. Burada önemli olan, kanıtlar hâlâ tazeyken hızlı hareket etmek ve çalışmaya başlamaktır.
2. Adım: Saldırının türünü belirleyin
Siber saldırının türünü belirlemek, siber güvenlik müdahale ekibinin uygun önlemleri almasını sağlar. Ne tür bir saldırının gerçekleştiğini bilmek, kaynakları etkili bir şekilde yönlendirmenize olanak tanır, böylece saldırıyı kontrol altına alabilir ve saldırıdan kurtulabilirsiniz.
3. Adım: Tehdidi kontrol altına alın
Saldırının türü belirlendikten ve onaylandıktan sonra, bir sonraki adım tehdidin daha fazla hasara neden olmasını önlemektir. Çoğu pasif saldırı, saldırganlara bir kuruluşun sistemlerine kalıcı bir arka kapı sağlamak üzere tasarlanmıştır, böylece veriler zaman içinde ayıklanmaya devam edebilir. Bu nedenle, saldırganların sisteminize sahip olabileceği tüm erişimleri tanımlamak ve kapatmak önemlidir.
4. Adım: İlgili makamları bilgilendirin
Saldırının ölçeğine ve doğasına bağlı olarak, olayı yerel emniyet kurumlarına bildirmeniz gerekebilir. Ne kadar erken bildirilirse o kadar çok yardım edebilirler. Sektörünüze ve yetki alanınıza bağlı olarak, bildirmeniz gereken belirli kurumlar veya endüstri kuruluşları da mevcut olabilir. Siber sigorta sahibiyseniz mümkün olan en kısa süre içerisinde sigorta sağlayıcınıza başvurmalısınız.
5. Adım: Etkilenen taraflarla iletişim kurun
Eğer saldırı müşteri verilerini etkilediyse müşterinizi bu durumdan haberdar etmelisiniz. Neler olduğu hakkında mümkün olduğunca açık ve şeffaf olmak önemlidir. Birlikte çalıştığınız diğer işletmeler de etkilendiyse, onlarla iletişim kurmanız gerekir. Siber saldırılar büyük itibar hasarına neden olabilir, bu nedenle iletişimi ele almanın ve olayın marka üzerindeki etkisini yönetmenin en iyi yolunu belirlemek için bir halkla ilişkiler uzmanıyla çalışmanız önerilir.
Siber güvenlik eğitim kursları
Siber güvenlik nasıl öğrenilir? Siber güvenlik eğitimi yardımcı olabilir. Sürekli gelişen bir tehdit ortamıyla, BT güvenliği uzmanlarının yanı sıra bir kuruluştaki diğer ekiplerin de becerilerini güncel tutmaları hayati önem taşır. Kaspersky, etkili tehdit algılama ve azaltma stratejilerini öğreten çevrimiçi çalışan eğitimi sunar.
Bu kurslar kendi evinizin rahatlığında yapılabilir ve her gün karşılaştıkları 350.000’den fazla kötü amaçlı yazılım örneğinin oluşturduğu tehditlerle nasıl başa çıkılacağını ve bu bilginin günümüzün siber gerçekliğinin gelişen tehlikeleriyle savaşanlarla nasıl paylaşılacağını anlayan uzmanlar tarafından yazılmıştır.
Bu nedenle, becerilerinizi geliştirmeyi amaçlayan bir InfoSec uzmanı veya Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC) ve olay müdahale ekibinize yatırım yapmak isteyen bir ekip yöneticisi olun, bu kurslar bu hususta yardımcı olabilir. Uzmanlara yönelik çevrimiçi siber güvenlik eğitimimiz hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.
Daha fazla bilgi: