Kaspersky Premium, en iyi kimlik avı önleme çözümü seçildi

Bağımsız siber güvenlik laboratuvarı AV-Comparatives 15 kimlik avı önleme çözümünü teste tabi tuttu ve sadece sekiz tanesi başarılı oldu. Altın madalyayı alarak, zaten geniş olan ödül koleksiyonumuza bir yenisini daha eklemiş olduk.

Kaspersky Premium kimlik avı testlerinde en üst sırada yer alıyor

Kimlik avı hakkında birçok yazı yayınlıyoruz ve her zaman en iyi savunma hattı olarak ürünlerimizi öneriyoruz. Bunun iyi bir nedeni var: Kaspersky Premium for Windows, AV-Comparatives’in 2024 Kimlik Avı Önleme Testinde Bitdefender, McAfee, Avast ve daha pek çok global markayı geride bırakarak diğer 14 çözümün önüne geçti.

AV-Comparatives Onaylı Kimlik Avı Önleme sertifikası: Kullanıcıları kimlik avından korumada bir kalite işareti

AV-Comparatives Onaylı Kimlik Avı Önleme sertifikası: Kullanıcıları kimlik avından korumada bir kalite işareti

Kaspersky ürünleri, araştırmacılar tarafından titizlikle test edilen birleşik bir güvenlik teknolojileri yığını kullandığından, bu ödül hem evde (Kaspersky Standard, Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium gibi) hem de şirketlerde (Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office Security gibi) kullanılan diğer ürünlerimiz ve çözümlerimiz için de aynı şekilde geçerlidir.

Test hakkında

Avusturyalı bağımsız kuruluş AV-Comparatives, siber güvenlik ürünleri ve çözümlerinin etkinliğini değerlendirme konusunda 25 yıllık bir geçmişe sahip. Yapılan bu son testte; popüler siber güvenlik çözümleri kullanıcılarının, internette gezinirken ve e-posta kullanırken, kimlik avı tehditlerine karşı ne kadar iyi korunduğu değerlendirildi.

Test 17-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında 275 yeni ve aktif kimlik avı bağlantısı kullanılarak gerçekleştirildi. Kimlik avı URL’leri; banka kartları, PayPal ve çevrimiçi bankacılık hesapları, Dropbox ve eBay, sosyal medya ve e-posta hesapları, çevrimiçi oyunlar ve diğer çevrimiçi hizmetlerden veri çalmak için tasarlanmış siteleri içeriyordu. Hatalı pozitifleri test etmek için, dünya çapında yasal çevrimiçi bankacılık hizmetlerinin 250 bağlantısı da çalışmaya eklendi.

Güvenlik çözümlerinin sertifika alabilmeleri için, kimlik avı adreslerinin en az %85’ini engellemeleri ve meşru web sitelerinde hatalı pozitiflerden kaçınmaları gerekiyordu. Kaspersky Premium for Windows, testin tüm katılımcıları arasında en yüksek sayıda kimlik avı bağlantısını (%93) tek bir hatalı pozitif olmadan engelleyerek birinciliği elde etti. Diğer tedarikçilerin test edilen 15 çözümünden yalnızca yedisi, daha düşük puanlarla da olsa sertifika kriterlerini karşıladı: McAfee (%92), Avast (%91), Trend Micro (%89), Fortinet (%89), Bitdefender (%89), ESET (%87) ve NordVPN (%85).

AV-Comparatives'in sekiz sertifikalı koruma çözümü için kimlik avı önleme testi sonuçlarının karşılaştırılması

AV-Comparatives’in sekiz sertifikalı koruma çözümü için kimlik avı önleme testi sonuçlarının karşılaştırılması

AV-Comparatives, tehditler ve meşru web siteleri listesi her yıl güncellenen kimlik avı önleme testini 2011’den beri gerçekleştirmektedir ve ürünlerimiz her yıl tutarlı bir şekilde başarılı olmaktadır. Test; aynı donanım yapılandırmalarına, işletim sistemlerine ve tarayıcılara sahip bilgisayarlarda, teste tabi tutulan tüm güvenlik çözümleri için aynı anda gerçekleştirilir. İşletim sistemindeki veya tarayıcıdaki diğer tüm kimlik avı koruma mekanizmaları devre dışı bırakılır. Test edilen her ürün varsayılan ayarlara göre yapılandırılmıştır ve sınırsız internet erişimine ve test boyunca güncelleme yeteneğine sahiptir. Kimlik avı sitesine yapılan bir ziyaret; yalnızca güvenlik çözümü, kullanıcıyı sitenin güvensiz olduğu konusunda uyardığında tespit edilmiş sayılır.

Başarılarla dolu bir miras

Sadece 2023 yılında ürünlerimiz 100 bağımsız araştırmaya katıldı ve 93 kez galip geldi. Ürünlerimiz 2013’ten bu yana bağımsız araştırmacılar tarafından 927 kez titiz testlerden geçirildi, 680 birincilik elde etti ve 779 kez ilk üçe girdi. Bu, hem gerçekleştirilen testler hem de elde edilen zaferler açısından tüm güvenlik çözümü sağlayıcıları arasında mutlak bir rekordur.

İşte son dönemdeki en önemli başarılarımızdan bazılarının özeti:

Diğer ödüllerimizi web sitemizdeki TOP-3 bölümünden inceleyebilirsiniz.

Hizmet olarak dolandırıcılığın işleyişi

Anahtar teslim kimlik avı

Anahtar teslim bir ev? Anahtar teslim bir web sitesi? Peki ya anahtar teslim kimlik avı diye bir şey duydunuz mu? Dolandırıcılar artık diğer dolandırıcılara anahtar teslim kimlik avı hizmetleri satıyor. Nasıl çalıştığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Hizmet olarak dolandırıcılığın işleyişi
İpuçları

Uçakta sahte Wi-Fi

Yakın zamanda gerçekleşen bir tutuklama olayının da kanıtladığı gibi, seyir halindeyken bile siber tehditler dijital hayatınızı alt üst edebilir. Peki deniz seviyesinden 10.000 metre yükseklikte kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?