Kaspersky for Android uygulamalarını yükleme ve güncelleme

Ürünlerimiz artık Google Play’de yer almayacak. Bunun nedenlerini ve Android cihazlarınıza Kaspersky uygulamalarını nasıl yükleyeceğinizi ve nasıl güncelleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Kaspersky uygulamaları artık Google Play’de mevcut değil. Peki şimdi ne yapmalı?

Kısa bir süre önce, Google Play mağazası tarafından geliştirme hesabımızın sonlandırıldığı haberini aldık ve tüm Kaspersky uygulamalarının mağazadan kaldırıldığını öğrendik.

Google’ın bu kararı, ABD hükümetinin 29 Eylül sonrası Kaspersky ürünlerinin Birleşik Devletler’deki dağıtım ve satışını kısıtlamaya dair aldığı aksiyonlarının bir yansıması. Bu sınırlandırmanın ABD dışında somut hukuki bir etkisi olmasa da Google, dünya genelindeki kullanıcıları endüstri lideri siber güvenlik korumasından mahrum ederek, 29 Eylül öncesi tek taraflı olarak tüm ürünlerimizi Google Play’den kaldırmaya karar verdi.

Google’ın bu kararının, ABD’nin uygulamaya koyduğu ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir onayı bulunmayan kısıtlamalarına verilen abartılı bir tepki olduğuna inanıyoruz.  ABD’nin kısıtlamaları, Kaspersky ürünlerinin ve hizmetlerinin Birleşik Devletler dışındaki satış ve dağıtımını yasaklamamaktadır. Bu durumu Amerika Ticaret Bakanlığı ile de görüştük ve kısa zaman içerisinde kendilerinden konuyla ilgili bir yönlendirme gelmesini umuyoruz.

Halihazırda Android cihazlara yüklü Kaspersky uygulamalarına ne olacak?

Google Play mağazasından yüklenmiş olan uygulamalar normal şekilde çalışmaya ve veri tabanı güncellemelerini bulut altyapımızdan almaya devam edecek. Ödemesi yapılmış tüm uygulama özellikleri de çalışmaya devam edecek ancak maalesef bundan böyle Google Play’den direkt olarak uygulama güncellemek ya da uygulamayı yeniden yüklemek mümkün olmayacak.

Peki bundan böyle Kaspersky for Android uygulamaları nasıl yüklenecek ve güncellenecek?

Mobil cihazlarınızı koruma altında tutmak için, Android için olan uygulamalarımızı; Galaxy Store, Huawei AppGallery, Xiaomi GetApps gibi diğer mobil mağazalardan ya da direkt olarak sitemizden indirmenizi öneriyoruz. Kaspersky for Android ürünleri, her mağazada aynı şekilde mevcuttur. Diğer mağazalardaki tüm Kaspersky for Android ürünlerinin olduğu linklere buradan, bu uygulamaları yükleme ve etkinleştirme yönlendirmelerinin bulunduğu linklere de buradan ulaşabilirsiniz.

İpuçları

Uçakta sahte Wi-Fi

Yakın zamanda gerçekleşen bir tutuklama olayının da kanıtladığı gibi, seyir halindeyken bile siber tehditler dijital hayatınızı alt üst edebilir. Peki deniz seviyesinden 10.000 metre yükseklikte kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?