Google+ ağında Gizlilik Ayarları

Hangi sosyal ağı kullandığınızdan bağımsız olarak gizlilik ayarları konusunda bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmak istiyoruz. Google+ ağında Gizlilik Ayarlarını nasıl yönetebileceğiniz konusunda 10 ipucu. 1. Profil Yönetimi: Dünya ile paylaşmak

Hangi sosyal ağı kullandığınızdan bağımsız olarak gizlilik ayarları konusunda bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmak istiyoruz. Google+ ağında Gizlilik Ayarlarını nasıl yönetebileceğiniz konusunda 10 ipucu.

1. Profil Yönetimi: Dünya ile paylaşmak istediğiniz ve istemediğiniz bilgilere ulaşın.

2. Google’un Gizlilik Merkezi: Tüm Google ürünleri için gizlilik ayarlarına merkezi olarak ulaşmanızı sağlar.

3. Daire Yönetimi: Google daireleri arkadaşlarınızı, ailenizi ve çalışma arkadaşlarınızı gruplamanıza ve paylaşım ayarları yapmanıza imkan sağlar.

4. Ağ Görünebilirliği: Daireleriniz dış dünyaya açık değildir sadece arkadaşlarınız tarafından görülebilir. Bu ayarları bu bölümden değiştirebilirsiniz.

5. Huddle: Yeni açılan ve Huddle isimli G+ fonksiyonu yazılım mesaj ile twitter arasında bir noktada bulunuyor.

6. G+PS: Facebook gibi Google+ da birşeyler paylaşırken insanlara nerede olduğunuzu bildirmenizi sağlıyor.

7. +1 Gizlilik: Facebook üzerinden birşey “Beğen”diğinizde herkes bunu görebilir. Google+ üzerinde “+1” yaptığınızda bu da “Beğen” gibidir ancak farklı olarak burada hangi dairelerin bunu görebileceğini seçersiniz.

8. Gizli Takma ad: Google+ da Facebook gibi takma isimler kullanmanıza izin vermez. Ancak aynı Facebook da olduğu gibi gerçek bir eposta adresi ile  bu kuralın çevresinden dolaşabilirsiniz.

9. Adresleri paylaşmak: G+ üzerinde paylaşacağınız linkleri kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.

10. Hızlı Paylaşım: G+ fotoğraf paylaşmayı çok kolay -hatta fazla kolay- bir hale getiriyor. Android cihaz üzerinden çektiğiniz fotoğrafların otomatik paylaşılmasını G+ uygulaması ayarlarından iptal edebilirsiniz.

Yazının orjinalini okumak için tıklayın.

İpuçları

Spam 101: Spam nedir ve nasıl önlenir?

Geriye bakıp düşündüğümüzde sanki spam internetin kendisi kadar eskiymiş gibi geliyor. Bu yazıda, yıllar boyunca geliştirilen para kazanma amaçlı dolandırıcılıkları ve bugün bunlardan nasıl kaçınılacağını ele alıyoruz.