2 Günde 2 Üniversite Etkinliği

27 Şubat’ta Beykent Üniversitesi’nde 2. Kaspersky Cyber Day etkinliği düzenledik ve 28 Şubat’ta Gebze Teknik Üniversitesi’nin düzenlediğ GeekDay etkinliğine katıldık.

Üniversite etkinlikleri bizi daima heyecanlandırır. Bizim için bu etlinlikler bir salon dolusu siber güvenlik meraklısı genç, sordukları ilgi çekici sorular ve çok keyifli sohbetler anlamına geliyor. Bu yüzden davet edildiğimiz etkinliklere Küresel Araştırma ve Analiz Ekibimizden bir araştırmacı ile katılmak veya etkinlik düzenlemek için çok uğraşıyoruz.

27 Şubat’ta Beykent Üniversitesi’nde 2. Kaspersky Cyber Day etkinliği düzenledik ve 28 Şubat’ta Gebze Teknik Üniversitesi’nin düzenlediğ GeekDay etkinliğine katıldık.

Bu iki etkinliğe katılan öğrenciler, siber güvenlik alanında dünya çapındaki son gelişmeleri öğrenme şansına sahip oldular. Katılımcılar, önde gelen endüstri uzmanlarından mobil ve IoT güvenliği trendleriyle ilgili konularda bilgi edindi. Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Dmitry Galov siber güvenlik alanında çeşitli bilgiler sunarken öğrenciler aynı zamanda Kaspersky Eğitim Programları Uzmanı Alina Kenzhaeva liderliğinde İnteraktif Koruma Simülasyonu eğitimi (KIPS) oturumuna katıldı.

Dmitry Galov, her iki konuşmasında toplam 300’den fazla öğrenciye günümüzün en yaygın sorunlarından birisi olan mobil ve IoT güvenliği konularını anlattı. Galov, konuşmasında, güvende kalmak için alınması gereken önlemlere ilişkin başlıklardan bahsetti.

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Dmitry Galov, “Mobil tehdit ortamı Türkiye’de çok canlı ve hızla değişkenlik gösteriyor. Birçok ülkede kullanıcılar son derece rahatsız edici reklam indirme yazılımları gibi minör tehditlerden muzdarip olsa da Türkiye, banka hesaplarına yapılan kötü niyetli saldırılar konusunda tüm dünyada 6. sırada yer alıyor. Mobil bankacılık Truva atları en hızlı gelişen, esnek ve tehlikeli kötü amaçlı yazılım türlerinden biri. Saldırganların hedefi genellikle banka hesaplarındaki varlıkları ele geçirmek olsa da zaman zaman amaçları kimlik hırsızlığı da olabiliyor. 2019’da 6.535 saldırıyı önledik ve bu eğilim 2020 yılında da devam edebilir.” dedi.

Kaspersky araştırmacılarının son dönemdeki değerlendirmeleri, 2019’da mobil reklamcılık Truva atları ve casus yazılımlarda artış görüldüğünü ve akıllı telefon kullanıcılarının kişisel verilerinin daha da fazla tehlikede olduğunu ortaya koydu. Mobil reklamcılık Truva atlarının hedef aldığı kullanıcı sayısı 2018’e kıyasla üç kat artarak genel tehdit sayısının yüzde 63’ünü oluşturdu. Kaspersky araştırmacılarının elde ettiği son verilere göre 2019’da Türkiye’de toplam 48.826 kullanıcı mobil telefonları üzerinden saldırıya uğradı.

Bu keyifli etkinliklerimizin videosuna mutlaka göz atın!

İpuçları